Обленерго зможе швидше повертати світло в оселі харків’ян – подробиці

В енергокомпанії побільшало обладнання.

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) на чолі з головою суб-делегації Максимом Заболуєфом відвідали АТ "Харківобленерго", де зустрілися з керівництвом товариства. У рамках заходу учасники обговорили нагальні проблеми, які постали перед харківськими енергетиками під час війни в Україні.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ.

Від МКЧХ для обленерго було передано три екскаватори-навантажувачі Cukurova, які дуже необхідні для робіт з відновлення електропостачання. До цього енергетики вже отримали від Червоного Хреста 29 трансформаторів та бурильно-кранове устаткування.

"Ми дуже вдячні Міжнародному Комітету Червоного Хреста за передане нам обладнання та спецтехніку. Вони вкрай необхідні нам для відновлення електропостачання на деокупованих територіях та у населених пунктах, які найбільше постраждали під час бойових дій. Через ворожі обстріли було пошкоджено тисячі трансформаторних підстанцій та сотні повітряних ліній "Харківобленерго". Тому будьте певні, ваша техніка одразу поїде до виробничих підрозділів, які цілодобово займаються ремонтом пошкоджених мереж та обладнання. Це допоможе швидше повернути світло в оселі людей, які вже давно та з нетерпінням на нього чекають", - зазначив в.о. генерального директора АТ "Харківобленерго" Костянтин Логвиненко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов закликав мешканців Харківщини евакуюватися

Також він зазначив, що повертатися додому поки що небезпечно.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що ворог продовжує вчиняти спроби наступу на тих чи інших ділянках фронту, але кожного разу отримує жорстку відсіч від ЗСУ та несе втрати. В цілому, ситуація вздовж лінії зіткнення на території Харківської області контрольована. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Останнім часом дещо гаряче на Куп’янському напрямку. Окупанти продовжують обстрілювати позиції наших військових та мирні помешкання місцевих жителів. На жаль, в тих районах перебувати небезпечно, тому закликаю всіх місцевих до добровільної евакуації, а тих, хто вже поїхав — поки що не повертатися у прифронтові райони з міркувань безпеки", — наголосив Олег Синєгубов.

Він також підкреслив, що Харківщина постійно працює над підвищенням обороноздатності, бо росіяни ані на секунду не відмовляються від злочинної ідеї захоплення території регіону.

"Ми готові до будь-якого розвитку подій на фронті та опрацьовуємо усі можливі сценарії. У нас підготовлена ешелонована оборона, яка постійно вдосконалюється, добре працює розвідка, є мотивовані та підготовлені кадри та сучасне озброєння", — наголосив начальник Харківської ОВА.

Олег Синєгубов додав, що Збройні сили України готові дати відсіч ворогу на усіх можливих напрямках.

Росія продовжує вогневе ураження Харківської області одразу на двох напрямках

Більше 16 населених пунктів зазнали ворожих обстрілів.

За минулу добу ворог не полишає наміру зруйнувати населені пункти Харківської області та тероризувати мирне населення, що залишилося в деокупованих містах та селах області. З 21 на 22 грудня обстрілу зазнали населені пункти на двох напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку танкових та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Червона Зоря, Козача Лопань, Веселе, Варварівка, Стариця, Вовчанськ, Вільча, Черняків, Чугунівка та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку під вогневе ураження потрапили Новомлинськ, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне і Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися