Як у Харкові відбудовують школу, пошкоджену обстрілами (ФОТО)

Будівля школи значно постраждала від ворожих обстрілів

У Харкові тривають роботи з відбудови об'єктів, які були зруйновані ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

В Основ'янському районі ремонтують школу №7. Будівля освітнього закладу зазнала значних руйнувань внаслідок ворожих обстрілів. Фахівці КП "Харківспецбуд" уже замінили 650 кв.м кроквяного каркаса даху та відновили 80% металевої покрівлі. Комунальники продовжують консервувати будівлю на зимовий період.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що для найбільш постраждалих від ворожих обстрілів міст потрібно спростити процедуру виділення земельних ділянок для відбудови житла та інфраструктури. Для цього, за словами мера Харкова Ігоря Терехова, потрібно ухвалити відповідну законодавчу базу.  Очільник Харкова розповідь, як потрібно відбудовувати міста. За його словами, на території нових житлових мікрорайонів поруч з будинками потрібно будувати школи, дитячі садки, амбулаторії тощо. Ігор Терехов переконаний, що у разі спрощення процедури на законодавчому рівні, міста після перемоги зможуть відбудувати ще швидше. 

Очільник Харкова розповів, що намагався донести свою думку. “Декілька разів розмовляв з вищим керівництвом країни, і, на мій погляд, мене почули”, - зазначив мер Харкова.

Він заявив, що буде добиватися ухвалення відповідного закону, адже від документа залежить майбутнє Харкова і багатьох інших міст, таких як Миколаїв, Запоріжжя, Буча, Ірпінь. “Харків - друге за величиною місто України, тому нам потрібен такий закон. Хай він буде спеціальний, але буде”, - наголосив Ігор Терехов. Мер міста переконаний, що після закінчення війни додому повернуться 95% мешканців Харкова.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися