На Харківщині поліцейський зрадив присязі – його затримала СБУ

Поліцейський пішов працювати на ворога та отримував зарплатню в рублях.

43-річний старший сержант Національної поліції, який на початку збройної агресії рф обіймав посаду поліцейського у відділі реагування патрульної поліції Куп'янського РВ ГУНП в Харківській області, наприкінці травня добровільно погодився служити російсько-окупаційним військам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули.

Колишній поліцейський з власної ініціативи написав заяву до окупаційної адміністрації агресора, уклав з її ватажком трудовий договір та був призначений інспектором чергової частини незаконного правоохоронного органу - так званого "управления внутренних дел военно-гражданской администрации Харьковской области". На підтвердження отриманої посади окупанти видали йому відповідне посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами.

На цій посаді зловмисник приймав від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформлював відповідні документи, чим створював умови для функціонування незаконного правоохоронного органу агресорів, забезпечував становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп'янського району.

З окупантами зловмисник співпрацював до вересня, отримуючи за свою "службу" гроші в розмірі 45 тис рублів на місяць.

З лав Національної поліції України чоловік був звільнений у червні в рамках реалізації дисциплінарного стягнення.

Оперативники СБУ затримали зрадника в м. Куп'янську. Після деокупації міста силами оборони України зловмисник переховувався від українського правосуддя на горищі одного з приватних будинків.

Наразі за матеріалами СБУ зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За такий злочин зраднику загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові продовжують відкриватися ялинкові базари до новорічних свят (ЦІНИ)

Ціни варіюються від 150 до 5350 гривень.

На сьогоднішній день зареєстровано 33 таких майданчики, де можна придбати новорічні дерева чи композиції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Зокрема у Шевченківському, Слобідському, Немишлянському, Салтівському, Основ’янському, Холодногірському та Індустріальному районах міста можна вже придбати ялинки. Також продаж ялинок здійснюється на території деяких ринків міста – Сумському, Новосалтівському, Кінному, "Промінь" та ін.

Вартість ялинок стартує в середньому від 200 грн залежно від розміру. Максимальний цінник на ялинковому базарі – 1500 грн. Невеликі композиції з гілок на підставці коштують від 150 грн.

В спеціалізованих відділах новорічних товарів у гіпермаркетах в наявності є штучні ялинки. Ціни на них залежать від розміру, виду, країни-виробника та інших характеристик. До прикладу, ялинка зелена лита заввишки 120 см коштує 1500 грн, ялинка європейська зелена засніжена 190 см – 2100 грн, ялинка смерека зелена 210 см – 5350 грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися