У Харківській області почали відновлювати важливу переправу

Міст через водосховище зруйнували окупанти.

Міст через водосховище в селі Вільхівка Харківського району підірвали під час окупації російські війська. Наразі почалися роботи з його відновлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На цей час фахівці ДП "Дороги Харківщини" виконали роботи з демонтажу всіх зруйнованих конструкцій моста, повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам. Уже встановлено 54 палі, проводяться роботи з армування та бетонування ригелів.

"Цей міст було повністю відремонтовано у 2021 році завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Відновимо і зараз. Цей дорожній об’єкт має велике значення у логістиці постачання гуманітарної та медичної допомоги до деокупованих територій", - підкреслив Михайло Харнам.

Внаслідок бойових дій в області було зруйновано понад 50 мостів державного і місцевого значення. Наразі організовано 26 тимчасових переправ, роботи тривають.

Також було зруйновано більш ніж 1000 км доріг державного значення, на сьогодні розчищено близько 600 км.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові відновлюють будинок, що постраждав від обстрілів росіян (ФОТО)

Через ворожу агресію будинок у Харкові було зруйновано.

Наразі виконуються роботи по усуненню пошкоджень від обстрілів.

У Холодногірському районі, на вул. Полтавський Шлях, спеціалісти КП "Харківспецбуд" продовжують ремонтувати житловий будинок, який постраждав внаслідок ворожої агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Зокрема, виконують роботи з посилення стін металевим каркасом, відновлення цегляної кладки та встановлення пластикових віконних блоків.

У Харкові в районі Журавлівки вирубують дерева

Будівництва на місті спиляних дерев не планується.

Після відповідних обстежень, із санітарних причин, 243 дерева підлягають вирубці у районі Журавлівки (біля ТРЦ "Караван"). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Як повідомив заступник міського голови з питань цифрової трансформації Сергій Кузьмін, на їхньому місці навесні висадять нові рослини. Будівництво будівель там не планується. "І харків'яни зможуть гуляти у молодому сосновому лісі без нагадувань про бойові дії. Це рекреаційна зона, і за новим Генпланом міста Харкова у майбутньому там передбачено розмістити лише об'єкти для дозвілля громадян, у тому числі велодоріжки", - підкреслив Сергій Кузьмін. У міськраді зазначають, що спиляні дерева підуть на дрова для потреб харків'ян.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися