У яких громадах Харківщини безплатно встановлюють вікна в квартирах та будинках

В Ізюмській територіальній громаді проводять заміну вікон у житлових будинках коштом Посольства Швейцарії

У деокупованих населених пунктах Харківської області триває ліквідація наслідків ворожих дій. У приватних будинках та квартирах жителів міняють пошкоджені вікна. 

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної ради та Куп'янської районної державної адміністрації.

У четвер, 22 грудня, громади Куп‘янського району для відновлення осель почали отримувати віконні блоки. Перший заступник голови Куп‘янської РДА Андрій Канашевич розповів, що загальна кількість вікон складає 3457 кв.м. Вони будуть вони спрямовуватися в першу чергу для закладів охорони здоров’я, дошкільної та середньої освіти, а також приватного сектору, де залишаються проживати мешканці населених пунктів.

Раніше, 15 грудня у Харківській обласній раді повідомили, що в Ізюмській територіальній громаді проводять заміна вікон у житлових будинках, що постраждали внаслідок російських обстрілів. Допомогу надали європейські партнери. У листопаді 2022 року Посольство Швейцарії в Україні виділило фінансову допомогу на проведення відповідних робіт.

Для реалізації даного проєкту партнером була обрана компанія, що має власні виробничі потужності на території Харківської області. Посольство Швейцарії виділило кошти на даний проєкт у сумі 200 тис. євро. Роботи по заміні вікон провели в 6 житлових багатоповерхівках та встановили 957 вікон, забезпечивши теплопостачання у відновлені після російського ворожого нападу будинки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові тривають роботи з відбудови об'єктів, які були зруйновані ворожими обстрілами. В Основ'янському районі ремонтують школу №7.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися