Чого не вистачає у деяких “пунктах незламності” у Харківській області

Планується, що майже всі “пункти незламності” у Харківській області будуть мати Starlink і доступ до інтернету

У звільненому Ізюмі діють чотири “пункти незламності”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. У пунктах є генератори, наявний запас харчових продуктів та медикаментів. Також пункти підключили до централізованого опалення. На випадок аварій приміщення обладнане буржуйками, є дрова, щоб люди могли зігрітися. 

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів, що від Червоного Хреста отримали меблі та харчові продукти саме для цього пункту. Однак щоб повністю оснастити пункт не вистачає тільки Starlink. “Ми чекаємо на них, невелику партію. І сподіваємось, що майже всі “пункти незламності” у Харківській області будуть мати Starlink і доступ до інтернету”, - розповів Євген Іванов. Одночасно у такому пункті може перебувати до 100 людей. 

Місцевий житель Олександр Шидловський розповів, що поки у будинках є майже всі комунальні послуги – вода, тепло, газ і світло. Тож, до пункту приходить мало людей. “Ми тут у холодні дні гріємось та спілкуємося з сусідами. Пункт оснащений усім необхідним. Зручно та спокійно”, - розповів він. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові Товариство Червоного Хреста України доукомплектувало четвертий пункт обігріву. Пункт оснастили ліхтарями, мікрохвильовою піччю, розкладушками, матрацами, повербанками та посудом. У тимчасові прихистки волонтери найближчим часом доставлять медикаменти та засоби гігієни. У пункти передають усе необхідне - мінімальний запас гігієнічних засобів також їжу, мікрохвильовки, спальні місця.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися