Які графіки обмежень електропостачання діють у Харкові та області 26 грудня

НАК “Укренерго” довела до всіх областей ліміти споживання електроенергії

Станом на понеділок, 26 грудня, залишається суттєвим дефіцит потужності в енергосистемі.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Національної енергетичної компанії “Укренерго”.

У компанії повідомили, що через перевищення лімітів споживання введені аварійні відключення у Харківській області. Також аварійні обмеження електропостачання діють у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Київській областях та у м. Києві.

Станом на 11:00 зберігаються обмеження у системі передачі електроенергії через значні пошкодження магістральних мереж ворожими масованими атаками. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання.

На об’єктах генерації та електромережах, пошкоджених внаслідок вже дев'яти масованих російських атак, тривають ремонтні роботи. Однак, через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання та функціонування низки ключових об’єктів вимагає значного часу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що умовах постійних відключень електроенергії та в очікуванні ймовірного блекауту фахівці КП “Харківські теплові мережі” розповіли, як потрібно користуватися буржуйками, генераторами та на що потрібно звернути увагу. Щоб забезпечити собі електричне живлення на період блекауту, фахівці радять звернути увагу на більш безпечні та прості у використанні прилади – без двигунів внутрішнього згоряння: акумулятори, павербанки великої ємності. За ціною вони співвідносні з генераторами, але набагато безпечніші.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися