Вечірні вибухи у Харкові: де сталися «прильоти»

Вибухи харків’яни чули ще до оголошення «повітряної тривоги».

Учора ввечері близько 19:07 пролунали звуки вибухів у Харкові. Лише через хвилину на території області було оголошено "повітряну тривогу". Одразу після вибухів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти наносять удари, та закликав усіх перебувати в укриттях.

Пізніше місцеві телеграм-канали повідомили про "прильоти" в області.

По даним Генерального Штабу ЗСУ станом на ранок, на Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Рятувальники ДСНС повідомили, що за добу з 26 на 27 грудня в області пожежі, спричинені ворогом, зафіксовані в Дворічанській та Куп’янській територіальних громадах. Горіли житлові будинки. Постраждалих не виявлено.

На Слобожанському напрямку вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Глибоке, Красне, Стариця, Огірцеве, Новомлинськ, Дворічна та Куп’янськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Берестове, Тавільжанка, Табаївка, Крохмальне і Першотравневе на Харківщині.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Стало відомо, як у 2023 році ВПО будуть отримувати допомогу на проживання

Ірина Верещук розповіла механізм виплат для переселенців.

З 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам буде продовжене. Про це заявила Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на нараді, присвяченій дотриманню прав ВПО, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Хочу заспокоїти усіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави", – уточнила посадовець. Звертаємо увагу, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не треба підтверджувати матеріальний стан.

Адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою. Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватися усім внутрішнім переселенцям, без виключення. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися