Вербувала харків’ян: поліція встановила жінку, яка працює на російську розвідку

Жінка працювала медсестрою в «ДНР».

Ще в жовтні слідчі управління скерували до суду справу по "агенту ФСБ" – мешканцю Харкова, який передавав росіянам дані про об’єкти ЗСУ. Але розслідування продовжувалось – і слідчі встановили жінку, пов’язану з ФСБ, яка завербувала цього харків’янина. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП Харківської області Сергія Болвінова.

Встановлено, що Людмила – уродженка Донецьку, у 2014 році вона працювала медсестрою на боці так званої "днр". Після цього переїхала до Москви та працює на служби розвідки рф – в тому числі вербує українців для отримання координат та даних по переміщенню військових на території України.

Підозра за ч. 1 та ч. 2 ст. 111 виписана заочно та вручена її сину – він не згоден з проросійськими поглядами матері. Сама зрадниця оголошена в розшук.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вечірні вибухи у Харкові: де сталися "прильоти"

Вибухи харків’яни чули ще до оголошення "повітряної тривоги".

Учора ввечері близько 19:07 пролунали звуки вибухів у Харкові. Лише через хвилину на території області було оголошено "повітряну тривогу". Одразу після вибухів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти наносять удари, та закликав усіх перебувати в укриттях.

Пізніше місцеві телеграм-канали повідомили про "прильоти" в області.

По даним Генерального Штабу ЗСУ станом на ранок, на Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Рятувальники ДСНС повідомили, що за добу з 26 на 27 грудня в області пожежі, спричинені ворогом, зафіксовані в Дворічанській та Куп’янській територіальних громадах. Горіли житлові будинки. Постраждалих не виявлено.

На Слобожанському напрямку вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Глибоке, Красне, Стариця, Огірцеве, Новомлинськ, Дворічна та Куп’янськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Берестове, Тавільжанка, Табаївка, Крохмальне і Першотравневе на Харківщині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися