Кожен українець зможе обміняти старі лампочки на нові: як та коли це можна зробити

Обміняти лампочки можна абсолютно безкоштовно.

З початку 2023 року кожен повнолітній українець зможе прийти до відділення “Укрпошти” та обміняти п’ять лампочок старого зразка на енергозбережні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міністерки економіки України Юлії Свириденко.

За її словами кожен повнолітній громадянин України може отримати до 5 світлодіодних ламп. Для цього потрібно лише попередньо залишити заявку, потім прийти у відділення “Укрпошти” та обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових світлодіодних.

Таким чином кожний громадянин зможе допомогти енергетикам балансувати електросистему України.

“Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може заощадити країні в пікові години до 1,5 гігават електроенергії. Заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактору атомної електростанції (за рік,  —  ред.)”, — зазначила посадовиця.

Раніше у Міністерстві повідомлялося, що Єврокомісія профінансує закупку близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. Про це повідомила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на міжнародній конференції з підтримки України в Парижі.

"Ми профінансуємо близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. Коли 50 мільйонів таких лампочок буде доставлено з нашими партнерами, це заощадить 1 ГВт (електроенергії) — річний обсяг виробництва (блоку) атомної електростанції! У темні часи ми стоїмо разом із нашими українськими друзями", - написала згодом Урсула фон дер Ляєн у твіттер-акаунті.

 "Щоб зменшити наслідки ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури, Уряд працює у двох напрямках – з одного боку ми збільшуємо виробництво і розподілення енергії, а з іншого - впроваджуємо заходи енергоефективності, які можуть нам допомогти пережити зиму і зменшити споживання енергії. Ми вдячні іноземним партнерам, що відгукнулися на заклик Президента Володимира Зеленського профінансувати кампанію із заміни ламп, і таким чином допомогти нам у складній енергетичній ситуації, яку спричинила росія. Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергоощадні ЛЕД-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження. Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи – механізм буде максимально простим", - запевнила Юлія Свириденко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з Будинком Рад у Харкові – Синєгубов

Після обстрілів росіян будівля облдержадміністрації зазнала значних руйнувань.

Росіяни обстріляли центральну площу в Харкові 1 березня.

У Харкові будівлю облдержадміністрації, вона ж – Будинок Рад – законсервують для збереження. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов "Суспільне. Харків" сьогодні, 27 грудня, інформують "Коментарі. Харків".

Консерваційні роботи для збереження Будинку Рад у Харкові тривають, проєкт відбудови робитимуть пізніше.

"Зараз продовжуються консерваційні роботи, вони проходять у декілька етапів, головна мета — зберегти те, що ми маємо, історичну цінність. Далі буде розроблений новий план, нова концепція цієї будівлі, щоб ефективно використати площу, яка є, почату відбудову", — сказав Синєгубов.

За його словами, окупанти завдали 13 ракетних ударів в районі Будинку Рад у Харкові.

Нагадаємо, будівлю Харківської ОДА Росія частково зруйнувала 1 березня двома крилатими ракетами. Внаслідок атаки 31 людина загинула, повідомили у прокуратурі.

28 серпня окупанти вдарили по території поблизу Будинку рад двома ракетами "С-300": руйнувань зазнала адміністративна будівля поруч ОДА, пошкоджені автомобілі, стіни та світлофор.



rew

8 лютого 2023, 10:29

кто пытается сорвать программу обмена лампочек ? почему лампы только с маленьким цоколем ? почему нет услуги обмен ламп в Діїї ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися