Що буде з Будинком Рад у Харкові – Синєгубов

Росіяни обстріляли центральну площу в Харкові 1 березня.

У Харкові будівлю облдержадміністрації, вона ж – Будинок Рад – законсервують для збереження. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов "Суспільне. Харків" сьогодні, 27 грудня, інформують "Коментарі. Харків".

Консерваційні роботи для збереження Будинку Рад у Харкові тривають, проєкт відбудови робитимуть пізніше.

"Зараз продовжуються консерваційні роботи, вони проходять у декілька етапів, головна мета — зберегти те, що ми маємо, історичну цінність. Далі буде розроблений новий план, нова концепція цієї будівлі, щоб ефективно використати площу, яка є, почату відбудову", — сказав Синєгубов.

За його словами, окупанти завдали 13 ракетних ударів в районі Будинку Рад у Харкові.

Нагадаємо, будівлю Харківської ОДА Росія частково зруйнувала 1 березня двома крилатими ракетами. Внаслідок атаки 31 людина загинула, повідомили у прокуратурі.

28 серпня окупанти вдарили по території поблизу Будинку рад двома ракетами "С-300": руйнувань зазнала адміністративна будівля поруч ОДА, пошкоджені автомобілі, стіни та світлофор.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вечірні вибухи у Харкові: де сталися "прильоти"

Вибухи харків’яни чули ще до оголошення "повітряної тривоги".

Учора ввечері близько 19:07 пролунали звуки вибухів у Харкові. Лише через хвилину на території області було оголошено "повітряну тривогу". Одразу після вибухів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти наносять удари, та закликав усіх перебувати в укриттях.

Пізніше місцеві телеграм-канали повідомили про "прильоти" в області.

По даним Генерального Штабу ЗСУ станом на ранок, на Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Рятувальники ДСНС повідомили, що за добу з 26 на 27 грудня в області пожежі, спричинені ворогом, зафіксовані в Дворічанській та Куп’янській територіальних громадах. Горіли житлові будинки. Постраждалих не виявлено.

На Слобожанському напрямку вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Глибоке, Красне, Стариця, Огірцеве, Новомлинськ, Дворічна та Куп’янськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Берестове, Тавільжанка, Табаївка, Крохмальне і Першотравневе на Харківщині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися