Олег Синєгубов розповів, коли жителі Харківщини будуть повертатися додому

Харківщина досі залишається однією з найзасміченіших вибухонебезпечними предметами областей

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що у Харкові станом на кінець грудня проживає близько 1,1 мільйона осіб. В області зареєстровано близько 450 тисяч осіб зі статусом ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За словами Олега Синєгубова, жителі області, які раніше виїхали, попри обстріли продовжують поволі повертатися додому. На його думку, наступна хвиля повернення жителів відбудеться навесні, після завершення опалювального сезону. 

Начальник ХОВА наголосив, що вирішуючи повернутися на деокуповані території, необхідно зважати на безпекову ситуацію. Він нагадав, що Харківщина досі залишається однією з найзасміченіших вибухонебезпечними предметами областей. Роботи з розмінування щодня проводить 150 осіб зведеного загону ДСНС з використанням понад 40 одиниць спецтехніки. 

Олег Синєгубов наголосив, що у разі виявлення підозрілих предметів у жодному випадку не можна наближатися до них. Також потрібно звернути увагу, поряд з підозрілими предметами не варто користуватися і мобільним телефоном. Це може призвести до його детонації. У разі виявлення ВНП потрібно викликати підрозділи ДСНС або Національної поліції для розмінування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області Харківської області за нинішніх реаліях навіть звичайна прогулянка з твариною може нести небезпеку для життя. Особливо на територіях, які були під тимчасовою окупацією. Домашній пес може не відчути загрози замінування, однак ваги тварини цілком вистачить для детонації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися