Що потрібно знати жителям деокупованих територій

На деокупованих територіях навіть звичайна прогулянка з твариною може нести небезпеку для життя

На звільнених територіях необхідно бути максимально обережними. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві зазначили, що за нинішніх реаліях навіть звичайна прогулянка з твариною може нести небезпеку для життя. Особливо на територіях, які були під тимчасовою окупацією. Домашній пес може не відчути загрози замінування, однак ваги тварини цілком вистачить для детонації.

У міністерстві нагадали правила прогулянки з чотирилапими:

1. Варто ходити лише знайомими та перевіреними маршрутами. За можливості краще користуватися дорогами з твердим покриттям або тими місцями, де все навколо добре видно.

2. Варто уникати прогулянок лісами, парками, полями та неасфальтованими дорогами. У таких місцях є високий ризик натрапити на міни. Вони можуть бути замаскованими листям, гілками тощо.

3. Варто уважно дивитися, що тварина обнюхує чи підбирає із землі. Російські загарбники могли замаскувати вибухові пристрої під повсякденні предмети: іграшки, мобільні телефони, пакунки.

Потрібно уникати контакту з речами дивної форми. Наприклад, протипіхотні міни-метелики мають незвичну форму. Вони можуть привернути увагу домашнього улюбленця. У жодному разі не дозволяйте йому до них наближатися!

Якщо виявили будь-який підозрілий предмет потрібно зателефонувати на 101 або 102 та дочекатися саперів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області через несприятливі погодні умови темпи розмінування знизилися




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися