Плани та реалії: яким був рік для Харківської області

Внаслідок російської агресії загинуло 1686 мирних мешканців, 74 з яких діти

Це був надзвичайно складний рік - окупанти завдали величезної шкоди Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

“Рівно рік тому Президент України Володимир Зеленський довірив мені очолити Харківщину на посаді голови обласної адміністрації. Мали багато планів щодо реалізації стратегії розвитку області, програми "Велике будівництво" тощо”, - розповів Олег Синєгубов. 

Однак плани не вдалося реалізувати - 24 лютого Росія розпочала повномасштабну військову агресію проти України. У такій ситуації першочерговим для влади області стало підвищення обороноздатності та забезпеченні порядку та безпеки для цивільного населення.

Очільник області розповів, що внаслідок російської агресії загинуло 1686 мирних мешканців, 74 з яких діти. Також зруйновано понад 14 тисяч будівель, тисячі людей були вимушені кинути власні домівки.

“Але ми вистояли, звільнили майже всю область від окупантів, продовжуємо боротися та відновлюємо наші міста і села. Дякую усім, хто весь цей рік працював на нашу Перемогу – воїнам ЗСУ, волонтерам, медикам, рятувальникам, правоохоронцям, працівникам ОВА та органів місцевого самоврядування. Харківщина незламна. Разом переможемо!”, - наголосив Олег Синєгубов. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у першу чергу в Харківській області відновлюють постачання електроенергії, тепла та газу. По області спеціалісти відновили близько 80% постачання електроенергії, близько 75% – газопостачання.




Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися