Які пошкоджені об'єкти у Харківській області відновлюють першочергово

По області спеціалісти відновили близько 80% постачання електроенергії, близько 75% – газопостачання

У першу чергу в Харківській області відновлюють постачання електроенергії, тепла та газу. Про це розповів керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час пресконференції, повідомляють "Коментарі. Харків"

Очільник області зазначив, що та критична інфраструктура, яку могли відновити, вже працює. За його словами, нині працюють 100% котелень, які планували запустити, - понад 500 котелень в області. “Однак у місті Ізюм із 23 котелень працює лише 6, тому що інші просто зруйновані вщент. По Куп’янську ситуація краща. По Вовчанську газопостачання припинено і запущена одна котельня на альтернативному паливі, яка опалює місцеву лікарню”, – розповів Олег Синєгубов.

Очільник області зауважив, що по області спеціалісти відновили близько 80% постачання електроенергії, близько 75% – газопостачання.

На відновлення критичної та житлової інфраструктури спрямували в цілому 950 млн грн з резервного фонду держбюджету. Станом на кінець грудня ремонтно-відновлювальні роботи завершили на 461 об'єкті.

Олег Синєгубов зауважив, що до пріоритетного переліку об’єктів входять:

  • школи, 

  • заклади вищої освіти, 

  • об’єкти життєзабезпечення, 

  • дитсадки,

  • багатоквартирний житловий фонд,

  • адміністративні будівлі,

  • медичні заклади.

Здебільшого замінюють двері, вікна, ремонтують фасади, покрівлю та інженерні комунікації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що представники Балаклійської громади зустрілися з представництвом Дитячого фонду ООН UNICEF. Фонд, попри підтримку дитячих проєктів, вирішив допомогти деокупованій громаді відновити пошкоджену критичну інфраструктуру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися