Батько і семирічний син підірвалися на вибуховому пристрої на Харківщині

Чоловік і дитина йшли через ліс на риболовлю.

Смертоносне вороже залізяччя продовжує калічити цивільних на Харківщині. Чоловік та його семирічний син підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на главк ДСНС України в Харківській області.

Сьогодні поблизу с. Бугаївка Чугуївського району у лісі на невідомому вибуховому пристрої підірвалися батько і його семирічний син. Вони отримали вибухові травми та були госпіталізовані до лікувального закладу. Люди намагались пройти крізь лісовий масив, щоб порибалити на річці.

Харківщина зазнала жахливих наслідків від проведення активних бойових дій та діяльності окупаційної влади. Проте ще більші наслідки чекають на мирне населення від залишених окупантами вибухівок і мін.

Наразі тривають роботи щодо гуманітарного розмінування деокупованих територій, проте там і досі залишається велика мінна небезпека. Та попри постійні застереження з боку ДСНС необхідно бути вкрай пильними і обережними та не поспішати повертатися на щойно звільнену територію, досить часто трапляються випадки підриву цивільних на боєприпасах і мінах, залишених російськими окупантами. На жаль, страждають діти.

Головне управління ДСНС України у Харківській області застерігає:

- у випадку виявлення підозрілих чи явно вибухонебезпечних предметів, категорично заборонено брати їх в руки, рухати або ж переміщати;

- небезпечно їх розбирати, бити, кидати у вогонь, проводити будь-які інші маніпуляції;

- при знаходженні підозрілого предмету необхідно запам’ятати його місце розташування, відійти на безпечну відстань, повідомити за телефонами "101" або "102";

- на територіях, де були бойові дії, та на деокупованих територіях пересуватись потрібно тільки дорогами, тротуарами та твердими поверхнями, не потрібно ходити у ліс, на поля та водойми, підходити до розбитої техніки та пошкоджених будівель;

- по можливості не поспішайте повертатися на щойно звільнену територію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Внаслідок обстрілу Харкова поранено людину – Олег Синєгубов

Вранці окупанти нанесли ракетний удар по Харкову.

Сьогодні вранці російські війська нанесли черговий ракетний удар по Харкову. За інформацією начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, ракета влучила в Слобідському районі Харкова.

Внаслідок вибуху поранення отримав 48-річний чоловік. Він зараз перебуває у лікарні у стані середньої тяжкості.

У Харкові пролунало декілька вибухів.

Сьогодні вранці під час повітряної тривоги у Харкові лунають вибухи. Влада міста та області закликає мешканців знаходитися в укриттях та бути максимально обережними.

Наразі у місті пролунало декілька вибухів. У телеграм-каналах повідомляють, що після "прильоту" в місті підіймається дим.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та міський голова Ігор Терехов повідомили, що Харків – під обстрілами, та закликали усіх бути в укриттях.

Олег Синєгубов о 09:22: "Окупанти вдарили ракетами по Слобідському району Харкова. Працівники ДСНС виїхали на місце влучання. На цю хвилини даних про постраждалих немає. Інформація уточнюється". Метро у Харкові зупинялося на п'ять хвилин з технічних причин. Зараз все працює.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися