У зруйнованому будинку Харкова зроблять музей

Музей пам’яті слугуватиме нагадуванням про важкі часи.

Харківський міський Ігор Терехов провів зустріч з головою Державного агентства розвитку туризму в Україні Мар‘яною Олеськів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Під час бесіди основну увагу мер зосередив на безпекових аспектах, враховуючи близькість Харкова до зони ведення бойовий дій та ризики нанесення росіянами ракетних ударів по ньому.

Ігор Терехов зазначив, що до війни міська влада активно розробляла екскурсійні маршрути символічними та знаковими локаціями міста, втім, через війну плани змінилися. Зараз у пріоритеті – створити військовий музей та облаштувати Музей пам’яті, який знаходитиметься в одному з зруйнованих будинків на Північній Салтівці.

"Безпека – це головне. Ми можемо з вами робити багато цікавих і корисних речей, запрошувати туристів, але чого вони будуть варті, якщо гості не почуватимуться у безпеці? Ми хочемо спершу зробити військовий музей, адже саме завдяки військовим Харків вистояв, а також облаштувати Музей пам’яті на Північній Салтівці у зруйнованому росіянами будинку. Цей комплекс слугуватиме нагадуванням про пережиті харків‘янами жахіття. І є ще багато ідей. Деякі з них стосуються Харківської області, бо наш ворог зруйнував близько 50 пам’ятників архітектури в регіоні, в тому числі і музей Григорія Сковороди", - зазначив міський голова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Внаслідок обстрілу Харкова поранено людину – Олег Синєгубов

Вранці окупанти нанесли ракетний удар по Харкову.

Сьогодні вранці російські війська нанесли черговий ракетний удар по Харкову. За інформацією начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, ракета влучила в Слобідському районі Харкова.

Внаслідок вибуху поранення отримав 48-річний чоловік. Він зараз перебуває у лікарні у стані середньої тяжкості.

У Харкові пролунало декілька вибухів.

Сьогодні вранці під час повітряної тривоги у Харкові лунають вибухи. Влада міста та області закликає мешканців знаходитися в укриттях та бути максимально обережними.

Наразі у місті пролунало декілька вибухів. У телеграм-каналах повідомляють, що після "прильоту" в місті підіймається дим.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та міський голова Ігор Терехов повідомили, що Харків – під обстрілами, та закликали усіх бути в укриттях.

Олег Синєгубов о 09:22: "Окупанти вдарили ракетами по Слобідському району Харкова. Працівники ДСНС виїхали на місце влучання. На цю хвилини даних про постраждалих немає. Інформація уточнюється". Метро у Харкові зупинялося на п'ять хвилин з технічних причин. Зараз все працює.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися