Яка ситуація в одній із прикордонних громад Харківської області

У Золочівській громаді відновили мобільний зв'язок, працюють аптеки та продуктові магазини

У Золочівській громаді, яка постраждала від російської агресії, майже повністю відновили постачання газу та електроенергії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Газопостачання відновили у всіх населених пунктах громади, а електроживлення повернули до восьми прикордонних сіл.

Начальник Богодухівської районної військової адміністрації Анатолій Рисцов зазначив, що в районі без електропостачання залишаються села Цилюрики, Сотницький Козачок, Гур’їв Козачок та частково – Макарове Золочівської громади. Спеціалісти виконують необхідні ремонтно-відновлювальні роботи, щоб повернути постачання електроенергії в ці населені пункти.

Також у прикордонній громаді відновили мобільний зв'язок, відновили роботу відділення “ПриватБанку” і “Нової Пошти”. Поновлюють у громаді роботу й аптеки, продуктові магазини та кафе. На території громади виконують ямковий ремонт доріг.

Керівник Богодухівської РВА зазначив, що в громаді не використовуються близько 60% земель сільгосппризначення. Також багато підприємств зазнали руйнувань. 

Також у районі продовжують приймати документи від власників житла, яке було пошкоджене у результаті бойових дій. Станом на 26 грудня зареєстрували 622 заяви. На підставі поданих документів оформлюють акти обстеження будівель. Власникам майна, яке зазнало пошкоджень, надають будівельні матеріали.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області внаслідок російської агресії загинуло 1686 мирних мешканців, 74 з яких діти. Також зруйновано понад 14 тисяч будівель, тисячі людей були вимушені кинути власні домівки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися