Скільки населених пунктів на Харківщині повністю знищили окупанти

Найбільше від обстрілів постраждали Золочівська, Липецька, Куп’янська та Вовчанська громади, а також місто Ізюм

Біля кордону із Росією до 40 сіл і селищ Харківщини майже повністю знищені. Про це розповів під час телемарафону начальник ГУ Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко, повідомляють "Коментарі. Харків".

Він розповів, що в селі Кам’янка поблизу Ізюма до війни проживало близько 1200 осіб, зараз мешкає 30 осіб. У деяких селах не залишилося майже жодного цілого будинку. Приміром у селі Мала Комишуваха до війни було 178 будинків, повністю знищено 176 будинків

 “Таких сіл та селищ поблизу кордону з країною-агресоркою – приблизно до 30-40, які майже повністю знищені”, - розповів Володимир Тимошко. 

За його словами, найбільше від обстрілів постраждали Золочівська, Липецька, Куп’янська та Вовчанська громади, а також місто Ізюм.

У поліції розповіли, що обстріли Харківської області не припиняються - з початку тижня у Харківському районі зафіксовано два обстріли, у Вовчанському – сім обстрілів. У результаті обстрілів одна людина травмована. У Куп’янському зафіксовано 16 обстрілів, одна людина травмована, у Дворічній – шість обстрілів. 

“Що я маю на увазі під одним обстрілом? Один обстріл Дворічної – це приблизно 40-50 снарядів за раз”, - уточнив Володимир Тимошко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Золочівській громаді, яка постраждала від російської агресії, майже повністю відновили постачання газу та електроенергії. Газопостачання відновили у всіх населених пунктах громади, а електроживлення повернули до восьми прикордонних сіл. У прикордонній громаді відновили мобільний зв'язок, відновили роботу відділення “ПриватБанку” і “Нової Пошти”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися