Правоохоронці показали наслідки атаки дронів та ракет у Харкові (ФОТО)

Російські військові атакували Харків дронами та ракетами.

У ніч на 29 грудня окупанти атакували безпілотниками об‘єкти енергетичної  інфраструктури у Харкові. За попередніми даними, ворог застосував дрони-камікадзе Shahed-136. Вранці російські військові повторно обстріляли енергетичну інфраструктуру Харкова — попередньо, ракетами типу С-300, випущеними з Бєлгородської області РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова та Куп’янської окружної прокуратури  Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Також 28 грудня військові країни-агресора обстріляли житлові сектори м. Куп‘янськ та смт Ківшарівка Куп‘янського району: є пошкодження та руйнування помешкань людей. Попередньо встановлено, що Куп‘янськ окупанти обстріляли з РСЗВ "Ураган".

Прокурори спільно зі слідчими поліції зафіксували наслідки збройної агресії РФ та зібрали речові докази.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Виникли проблеми на харківському напрямку через обстріли: подробиці

Через знеструмлення в Харківській області багато людей не можуть дістатися до місця призначення.

Укрзалізниця повідомила про значну затримку потягів: станом на 10:30 маємо часткові знеструмлення на Донеччині, Харківщині, Сумщині, Київщині, Львівщині та Житомирщині.

Із затримкою понад 30 хвилин наразі прямують:

№7/8 Одеса — Харків (+3 год 30 хв);

№65/66 Умань — Харків (+1 год 25 хв);

№1/2 Харків — Івано-Франківськ (+1 год 03 хв);

№111/112 Київ — Ізюм (+46 хв);

№11/12 Львів — Одеса (+43 хв);

№45/46 Харків — Ужгород (+35 хв);

№61/62 Харків — Одеса (+33 хв);

№129/130 Кременчук — Ворохта (+30 хв).

У Харкові мешканці також чули вибухи. Раніше повідомлялося про масштабний пуск ракет з Каспійського моря вбік України. Очільник області Олег Синєгубов закликав мешканців Харкова та області знаходитися в укриттях.

Ігор Терехов о 09:08: "Ракетна атака на Харків. У місті є серія вибухів. Попередньо – прильоти до Слобідського району. За якими об'єктами били та чи є постраждалі - інформація поки що уточнюється".

Олег Синєгубов о 09:51: "Харків та Харківська область під ударами ворожих ракет. Попередньо, є прильоти 4 ракет, ймовірно С-300, в Немишлянському та Основ'янському районах.

Під прицілом – критична інфраструктура. На місці працюють рятувальники. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Небезпека ще не минула. Залишайтеся в укриттях".

Робота метрополітену в Харкові відновлена.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися