Нова пошта та Укрпошта змінюють тарифи на послуги з 1 січня 2023 року

Пошта гарантує вчасну та якісну доставку під час війни.

Отримання посилки через Нову пошту по місту вагою до 2 кг з січня 2023 року коштуватиме не 40, а 50 грн – компанія підвищує тарифи на свої послуги. Укрпошта навпаки знизить тариф, але на доставку до Польщі.

Оператор експрес-доставки Нова пошта пояснює такий вимушений крок стрибками цін на пальне, витратами на закупівлю генераторів та додаткового обладнання для посилення зв’язку, проте це необхідно, щоб і надалі гарантувати вчасну та якісну доставку під час війни.

Усі зміни в тарифах Нової пошти з 2023 року

Посилка між відділеннями та поштоматами по місту:

вагою до 2 кг коштуватите 50 грн (на сьогодні 40 грн);

до 10 кг – 80 грн (60 грн);

до 30 кг – 120 грн (80 грн).

Якщо йдеться про посилку між відділеннями та поштоматами по Україні:

до 2 кг – 70 грн (60 грн);

до 10 кг – 100 грн (80 грн);

до 30 кг – 140 грн (120 грн).

Окрім того, з 1 січня вартість доставки у відділення та поштомат розраховуватиметься однаково.

Доплата за доставку кур’єром:

для посилок до 30 кг становитиме +35 грн до тарифу;

за кожні 100 кг для відправлень понад 30 кг – 100 грн до тарифу.

Вартість доставки документів у фірмовому картонному конверті у відділення або поштомат становитиме 55 грн.

Водночас Нова пошта скасовує додаткову плату у 20 грн за повернення товару відправнику після перевірки у відділенні, тобто вона буде безкоштовною.

Усі тарифи на послуги Нової пошти, які набудуть чинності 1 січня 2023 року, можна переглянути тут.

Тарифи на відправку посилок у Польщу через EMS-сервіс акціонерного товариства "Укрпошта" з 1 січня будуть знижені на 75%.

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив у Телеграмі.

"Щойно підписав наказ, щоб з 1 січня тарифи на відправку посилок в Польщу через EMS-сервіс Укрпошти були знижені на 75%. Але гаманець відсотками не виміряєш, тому до грошей. Посилка до 1 кг буде коштувати десь $6 / ≈ 240 гривень. Відправити можна буде до майже будь-якого відділення Пошти Польської. Терміни доставки 7-14 днів", - зазначив він.

За словами Смілянського, багато українців зараз розділені з родичами і друзями сотнями кілометрів, тому часто звичайна, на перший погляд, посилка з дому може викликати по-справжньому щирі емоції та спогади.

До того ж, підкреслив він, нові тарифи будуть доступні і для підприємців, що дозволить розширити горизонти для продажу української продукції.

"Але наказ – верхівка айсбергу. Цьому передувала кропітка робота, яка почалась з нашої ініціативи та була підтримана Президентом України під час його чисельних перемовин з Президентом Польщі. А зараз - вже реалізована завдяки спільній роботі нашої найкращої міжнародної команди у співпраці з Поштою Польщі. Дякую колегам, що пішли на зустріч і зробили пересилання посилок доступнішим для наших громадян", - зауважив Смілянський.

Він додав, що на цьому Укрпошта не зупиняється. Разом з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Укрзалізницею та Офісом Президента Укрпошта продовжує робити все, щоб у новому році поїхав перший поштовий міжнародний вагон, і тоді швидкість та якість доставки ще більше покращиться.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області визначилися з комендантською годиною на Новий Рік

Очільник поліції області повідомив, які правила діятимуть у новорічну ніч.

Дія комендантської години на Харківщині у ніч з 31 грудня на 1 січня збережеться як у звичайні дні і триватиме з 23:00 до 5:00 години. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника ГУ НП в Харківській області Володимира Тимошка.

Очільник поліцейського главку нагадав, що вимоги комендантської години діятимуть незалежно від того, святковий чи будній день.

"Перебувати на вулиці та в інших громадських місцях в цей період заборонено, - зазначив Володимир Тимошко. - Поліцейські ретельно перевірятимуть порушників комендантської години, їх документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи".

Виходити під час комендантської години можна тільки у разі отримання сигналу про повітряну тривогу, аби дістатися найближчого укриття. При цьому обов’язково мати з собою документ, який посвідчує особу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися