Харківщина стала абсолютним антилідером у 2022 році: інфографіка

Середня тривалість повітряної тривоги у Харківській області - 50 хвилин

З початку війни та до початку 2023 року по всій території України повітряна тривога оголошувалась приблизно 14 870 разів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію порталу “Мапа тривог України”. 

Найбільше тривог - 1558 - оголошували у Харківській області. Середня тривалість тривоги - 50 хвилин. Загальний час тривог у Харківській області - 55 д. 2 год. 55 хв.

picture

На другому місці - Донецька область (1294), а на третьому - Запорізька (1235) область. 

Найменше тривог оголошувалося на Західній Україні – у Закарпатській (202), Чернівецькій (222), Івано-Франківській (253) областях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області 500 тисяч га сільгоспугідь потребують розмінування. Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов 29 грудня зауважив, що Харківська область була у трійці лідерів з виробництва сільгосппродукції. Однак наразі в регіоні 500 тисяч га полів забруднені вибухонебезпечними предметами. За словами спеціаліста, роботи з розмінування потрібно провести до початку сезонних робіт. Євген Іванов зауважив, що уже зараз потрібно складати графіки розмінувань територій, розуміти, які сили можуть бути залучені від державних підрозділів і неурядових кампаній.

Заступник начальника Харківської ОВА також зазначив, що ситуація з розмінуванням сільськогосподарських земель ускладнюється тим, що північні та східні кордони області й досі знаходяться під ворожими обстрілами, а близько 2% території ще перебуває в окупації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися