У Харкові створять Алею Героїв: чиї імена увічнять у серці міста

Алею Героїв планують створити навесні цього року

У місті-герої Харкові створять Алею Героїв. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Очільник міста переконаний, що вже зараз, коли ще точиться боротьба за незалежність, за гідність і свободу країни, полеглі герої, хто відстоював Харків та Україну, мають бути увічнені на своїй рідній землі.

Ігор Терехов розповів, що Алею Героїв створять у центрі Харкова, “у самому його серці”. “Адже серця полеглих героїв перестали битися для того, щоб серце України та серце Харкова не зупинялися”, - наголосив мер міста.

Він повідомив, що вже почалися проєктні роботи зі створення Алеї Героїв. Вона не буде аналогом Меморіалу Слави у Лісопарку, але нагадуватиме кожному, чого вартує наша свобода.

“Перші два імені, які з’являться на Алеї Героїв, – це Олег Адамовський та Георгій Тарасенко. Підполковник, Герой України Олег Адамовський з перших годин війни боронив Харків, 24 лютого дав ворогу бій, зупинив його на околицях міста і, на жаль, загинув 12 березня. Георгій Тарасенко – також Герой України, засновник добровольчого батальйону “Фрайкор”, який віддав своє життя у боях за рідне місто 25 березня”, - розповів Ігор Терехов. 

Очільник міста переконаний, що ніщо не завадить створити Алею Героїв вже навесні 2023 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові вимагають перейменувати проспект Героїв Сталінграду. Саме таке формулювання значиться у петиції до Харківської міської ради.




Джерело: https://t.me/ihor_terekhov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися