На Харківщині на боєприпасі підірвався рятувальник

Рятувальник загинув під час виконання бойового завдання.

4 січня в колективі ДСНС сталось непоправне горе – під час виконання бойової задачі з розмінування звільненої від окупантів території в Ізюмському районі Харківської області загинув Сергій Гоцуляк.

Трагедія сталася внаслідок детонації боєприпаси. Сергію Гоцуляку – підполковнику служби цивільного захисту, начальнику групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області – було 42 роки.

"На жаль, ця війна забирає з наших лав найкращих і найвідданіших…

Найщиріші співчуття рідним і близьким загиблого. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях", – написали у главку ДСНС Харківщини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріли Харківської області за 5 січня – Генштаб

Російські війська продовжують жорстокий обстріл міст та сел Харківської області. За даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Красне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка, Фиголівка та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському напрямку під вогневе ураження потрапили райони 20 населених пунктів. Серед них – Іванівка, Масютівка, Куп’янськ, Западна, Вільшана, Берестове, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне на Харківщині.

Російські війська з мінометів обстріляли рятувальників Харківщини

У Куп’янському районі стався обстріл пожежних.

Станом на ранок 3 січня за оперативною інформацією росіяни знищили та пошкодили 1 тисячу 629 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Розстріляли, підірвали, розібрали на деталі, вкрали. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

3 січня рятувальники отримали повідомлення, що близько 10:00 у смт Дворічна Куп'янського району Харківщини, внаслідок мінометного обстрілу, було пошкоджено ще два пожежні автомобілі. Жертв та постраждалих серед особового складу на щастя немає.

"Ця техніка вкрай необхідна нашим рятувальникам аби мати можливість допомагати людям, життя яких щодня на межі виживання. Нині ж нас позбавили цієї можливості, поки машини не будуть відновлені або замінені. Скільки б західні партнери не допомагали технікою, скільки б нових авто не закупила держава, з такими сусідами цього завжди буде мало", – написали у ДСНС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися