СБУ проведе у Харкові антитерористичні контрдиверсійні заходи

Громадян просять поставитися до цього з розумінням.

9-10 січня на території одного з районів міста Харкова Служба безпеки України буде проводити антитерористичні контрдиверсійні заходи.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління СБУ у Харківській області Владислава Абдули.

Крім СБУ у заходах візьмуть участь органи військового управління та інші правоохоронні структури із залученням військової техніки, озброєння і радіотехнічних засобів.

Метою запланованих заходів є підвищення безпеки мирного населення Харкова, посилення захищеності об’єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та затримання можливих диверсійних груп.

Під час антитерористичних контрдиверсійних заходів можливе обмеження проходу чи проїзду деякими вулицями міста, перевірка документів громадян, догляд автомобільного транспорту.

СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати із собою документи, що посвідчують особу, дотримуватися режиму комендантської години.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Коригувальницю вогню по Харкову Дар’ю Кригіну взяли під варту

Дар’ю Кригіну, що коригувала вогонь по Харкову, взято під варту без права внесення застави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів Харківської обласної прокуратури та взяв під варту без визначення розміру застави 29-річну жінку, яка обвинувачується  у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Як повідомлялось раніше, 29-річна уродженка м. Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, Дар’я Кригіна переїхала до Харкова. За завданням російських кураторів вона передавала їм інформацію про розташування українських військових та техніки. У подальшому локації, які передавала коригувальниця вогню, піддавались ворожим оібстрілам.

6 січня 2023 року Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу обласної прокуратури та повністю скасував ухвалу Дзержинського районного суду м. Харкова від 22 грудня 2022 року, виніс нову ухвалу, якою призначив обвинуваченій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави до 19 лютого 2023 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися