Енергетики повністю відновили електропостачання в громаді на Харківщині

Усі споживачі тепер зі світлом.

Село Молодова Старосалтівської громади було знеструмлене ще під час окупації – з весни 2022 року. Внаслідок бойових дій тут було пошкоджено 70% мережі.

Наразі усі споживачі села – зі світлом, повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Щоб повернути електрику в це село, спершу саперам довелося провести велику роботу з розмінування. Тільки потім енергетики змогли відновили повітряні лінії", - зазначив Михайло Харнам.

Фахівці "Харківобленерго" продовжують відновлювати електропостачання у смт Старий Салтів, яке розташоване за 2 км від Молодової. Там уже подано напругу ще на 3 підстанції, відбувається заміна зруйнованих опор, монтуються проводи. Для повного заживлення населеного пункту може знадобитися ще близько двох тижнів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Маленька харків’янка у рік та один місяць стала рекордсменкою України

Дівчинка з Харкова у віці один рік та один місяць вже знає усі літери української абетки, через що стала рекордсменкою Національного реєстру рекордів України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової.

"У Харкові, під ракетними обстрілами, авіаційними ударами і повітряними тривогами ростуть юні українці, діти війни.  Серед них є маленька харків'янка, яка під час війни вже стала знаменитістю, здобувши титул рекордсменки України", – написала Лана Вєтрова.

Аліса Шматько у віці 1 рік 1 місяць візуально визначає всі літери української абетки, без жодних помилок, і навіть без заминки може відрізнити букву Г від букви Ґ. 

"А візуально, бо маленька рекордсменка ще не вміє говорити ))) Звісно, що цю першу в її житті зіркову перемогу з маленькою рекордсменкою розділили мама Юлія і тато Антон, бо саме батьки ведуть свою дитину до перших успіхів і перших висот". – написала керівник Нацреєстру.

Рекорд Аліси Шматько внесено до Національного Реєстру Рекордів в категорію "Діти" як досягнення України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися