До Харкова та області продовжують повертатися люди: Олег Синєгубов пояснив чому

Зараз в Харкові проживає більше мільйона людей.

Люди продовжують повертатися до Харкова та на деокуповані території. Про це під час пресбрифінгу повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Наразі в Харкові мешкає приблизно 1 млн 100 тисяч осіб. Наші люди вірять у ЗСУ, чекають Перемоги і звільнення тимчасово окупованих територій", – сказав очільник ХОВА.

Він зауважив, що міський транспорт та комунальні служби працюють без збоїв. Люди намагаються відновити свій бізнес, зокрема малий та середній.

"Щодо великого бізнесу було застосовано релокацію деяких підприємств. Інші підприємства залишаються і намагаються у досить скрутні часи, під постійними загрозами ракетних ударів, працювати, сплачують податки і зарплату. Для нас це  так само важливо", – наголосив Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА додав, що на сьогодні в регіоні майже 225 тисяч учнів навчається онлайн. Нині брак учителів перекривають магістри та аспіранти педагогічних закладів вищої освіти, здебільшого їх залучають до роботи в Харкові та деокупованих громадах.

Олег Синєгубов зауважив, що на території Харківської області освітній процес триває виключно онлайн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни ощадливо використовують електроенергію, що іноді обмежень вдається уникати

Завдяки ощадливості населення Харківщина вписується в ліміти споживання електроенергії. Про це повідомив на пресбрифінгу начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків".

У Харківській області діє 12 черг планового відключення світла. Завдяки тому, що населення ощадливо споживає електроенергію, іноді обмежень вдається уникати.

 "Харків'яни ощадливо використовують електроенергію і ми вписуємося в ті ліміти, які нам доводить "Укренерго". На випадок ураження нашої критичної інфраструктури в області діє 320 Пунктів Незламності. Наші енергетики працюють над стабілізацією ситуації фактично цілодобово", - підкреслив Олег Синєгубов.

До опалення наразі підключено всі вцілілі будівлі. Зокрема, на деокупованих територіях запустили всі котельні, які планувалися до роботи в цьому опалювальному сезоні.

"Нам вдалося у стислі терміни відновити критичну інфраструктуру. Однак кожне місто – це окрема історія. Наприклад, у Куп'янську поки що працюють усі котельні, хоча місто під постійними обстрілами і сильно зруйноване. В Ізюмі, як і планували, запустили 6 уцілілих котелень, натомість 18 – зруйновані", - розповів начальник ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися