Що у Харкові та області відбувається з бізнесом розповів Олег Синєгубов

Що буде далі з бізнесом на Харківщині.

В Харківській області окупанти зруйнували майже 14 тисяч будівель, сотні підприємств, у тому числі аграрних. Про це під час пресбрифінгу повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Зруйновано великі комплекси, наприклад, тваринницька ферма у Чкаловському. Це було одне з найбільших м’ясопереробних підприємств в Україні. Під час бойових дій його було фактично зруйновано. І таких великих підприємств десятки, середніх – сотні й тисячі маленьких", - сказав Олег Синєгубов.

Як зазначив начальник ХОВА, вже є приклади звернення до суду з вимогою відшкодування збитків агресором, однак правовий механізм щодо компенсацій та репарацій ще не визначено.

Також Олег Синєгубов підкреслив, що близько 40% сільськогосподарських земель Харківської області наразі не підлягає обробітку з причин забруднення їх вибухонебезпечними предметами або ведення активних бойових дії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Протягом доби російські війська обстрілювали Харківську область ракетами та з артилерії.

Обстріл Шевченкового забрав життя двох людей.

За даними Генерального Штабу ЗСУ протягом доби з 9 до 10 січня противник завдав ракетного удару по Харкову, а також вів обстріли вздовж усієї лінії розмежування та кордону з рф.

На Слобожанському напрямку противник здійснив обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Амбарне і Гатище на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області.

Також учора від ракетного удару по ринку Шевченкового поранення отримали шестеро людей, дві жінки загинули.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися