Від Google та ЮНЕСКО надійшла допомога на Харківщину: хто отримає

Допомогу отримали усі регіони України.

Спільну ініціативу "Ноутбук кожному вчителю" започаткували Мінцифри, МОН та Google за підтримки ЮНЕСКО, у межах якої в регіони України протягом минулого року надійшли 50 тисяч нових хромбуків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У Харківську область у межах цього проєкту спрямували 5 895 хромбуків. На початку листопада 2022 року в навчальні заклади вже передали 5 186 ноутбуків. Ще понад 700 хромбуків мають доставити найближчим часом.

Першочергово комп’ютерну техніку надали в навчальні заклади на деокупованих територіях. Зокрема, допомогу спрямували в кожну громаду Куп’янського та Ізюмського районів.

Також хромбуками забезпечили громади, які значно постраждали від російської агресії. Серед яких, наприклад, 7 громад Чугуївського та 8 громад Харківського районів. До того ж ноутбуки спрямували в Золочівську, Богодухівську та Лозівську громади. Частину хромбуків передали в харківські заклади професійної (професійно-технічної) освіти та в заклади фахової передвищої освіти.    

Окрім цього, в межах ініціативи вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education. Це набір інструментів для онлайн-комунікації між учнями і вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Протягом доби російські війська обстрілювали Харківську область ракетами та з артилерії.

Обстріл Шевченкового забрав життя двох людей.

За даними Генерального Штабу ЗСУ протягом доби з 9 до 10 січня противник завдав ракетного удару по Харкову, а також вів обстріли вздовж усієї лінії розмежування та кордону з рф.

На Слобожанському напрямку противник здійснив обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Амбарне і Гатище на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктівДворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області.

Також учора від ракетного удару по ринку Шевченкового поранення отримали шестеро людей, дві жінки загинули.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися