Збирала данину для окупантів: на Харківщині судитимуть податківицю

Жінка піде під суд за співпрацю з російськими військовими.

Прокуратура викрила чергову збирачку данини для окупантів з Куп’янська, яка агітувала колег працювати на державу-агресорку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру податківиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що старший державний інспектор Куп’янської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Харківській області добровільно перейшла на бік ворога під час окупації російськими військовими м. Куп’янськ.

Зрадниця пройшла співбесіду та атестацію, після чого отримала посаду в так званій "Налоговой службе Харьковской области". 

Підозрювана забезпечувала адміністрування платежів з місцевих мешканців окупованої території.

Крім того, жінка закликала своїх колег працевлаштуватись до незаконного податкового органу та співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу ТУ ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ООН направила на Харківщину фури з гуманітартною допомогою: хто отримає

12 січня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів робочу зустріч із гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Очільник ОВА подякував за системну допомогу для Харківської області, а також за швидке реагування на всі запити, які подаються. 

"Наразі є три основні напрямки на Харківщині, які потребують особливої уваги, кожен має свої проблеми – Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ. Наприклад, в Ізюмі вдалося відновити роботу 6 котелень із 23, інші мають серйозні руйнування. А от у Куп’янську навпаки – цілі котельні, але значно пошкоджена житлова інфраструктура і місто піддається обстрілам", – зазначив Олег Синєгубов. 

Він наголосив, що найскладнішою ситуація залишається у Вовчанську, оскільки до вторгнення місто отримувало газ через рф. Наразі там можливе електричне опалення. До того ж місто й досі потерпає від обстрілів.  

"В усій області ми розгортаємо мережу Пунктів Незламності, наразі вже функціонує 322. Загалом плануємо відкрити 500-600 Пунктів Незламності, тому для цього ще необхідне певне обладнання", – підкреслив очільник ОВА. 

Деніз Браун зазначила, що учора команда ООН доставила у Куп’янськ 10 фур із гуманітарним вантажем. Зокрема, було передано набори для швидкого ремонту, медикаменти, одяг та ковдри, а також індивідуальні обігрівачі.

"Як тільки закінчиться та допомога, яку ми доставили, то надішлемо ще. Це питання перебуває на постійному контролі. Насправді там на день майже по 50 запитів. Будемо закривати всі питання, які зможемо", – сказала Деніз Браун.

Невдовзі таку ж гуманітарну допомогу від ООН планують відправити до Вовчанська.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися