Що зі світлом Харкові та Харківській області

У більшості областей діють графіки аварійного відключення світла.

Станом на 11:00 13 січня споживання електроенергії знаходиться на рівні вчорашнього дня. Відповідно зберігається дефіцит потужності в енергосистемі, особливо виражений у ранковий та вечірній максимуми споживання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

В енергокомпанії зазначають, що до обленерго доведені ліміти споживання, які в більшості областях вже перевищені, тому діють графіки аварійних відключень світла.

Водночас вже на вихідні очікується поступове потепління по всій Україні, внаслідок чого прогнозується зменшення споживання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ООН направила на Харківщину фури з гуманітарною допомогою: хто отримає

12 січня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів робочу зустріч із гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Очільник ОВА подякував за системну допомогу для Харківської області, а також за швидке реагування на всі запити, які подаються. 

"Наразі є три основні напрямки на Харківщині, які потребують особливої уваги, кожен має свої проблеми – Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ. Наприклад, в Ізюмі вдалося відновити роботу 6 котелень із 23, інші мають серйозні руйнування. А от у Куп’янську навпаки – цілі котельні, але значно пошкоджена житлова інфраструктура і місто піддається обстрілам", – зазначив Олег Синєгубов. 

Він наголосив, що найскладнішою ситуація залишається у Вовчанську, оскільки до вторгнення місто отримувало газ через рф. Наразі там можливе електричне опалення. До того ж місто й досі потерпає від обстрілів.  

Деніз Браун зазначила, що учора команда ООН доставила у Куп’янськ 10 фур із гуманітарним вантажем. Зокрема, було передано набори для швидкого ремонту, медикаменти, одяг та ковдри, а також індивідуальні обігрівачі.

"Як тільки закінчиться та допомога, яку ми доставили, то надішлемо ще. Це питання перебуває на постійному контролі. Насправді там на день майже по 50 запитів. Будемо закривати всі питання, які зможемо", – сказала Деніз Браун.

Невдовзі таку ж гуманітарну допомогу від ООН планують відправити до Вовчанська.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися