На Харківщині з масового поховання залишаються не впізнаними ще 145 тіл

Багато людей було ідентифіковано у ДНК-лабораторіях.

Ще 145 тіл із масового захоронення під Ізюмом на Харківщині залишаються не впізнаними. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

"Залишаються не впізнаними 145 тіл. Ми припускаємо, що це місцеві мешканці. Є ж цілі родини, які загинули і могли не мати родичів в Ізюмі, чи мали родичів в інших місцях. Тому ми відбираємо зразки для досліджень у всіх людей, які вважають, що їхні рідні загинули чи зникли", - сказав Тимошко.

Він зазначив, що процес ексгумації тіл загиблих унаслідок збройної агресії рф на звільнених територіях Харківщини триває.

"З початку масштабного контрнаступу, з 7 вересня, на деокупованих територіях вилучили 918 тіл, із них 721 – це загиблі цивільні, в тому числі 25 дітей. Тридцять – це тіла, стать яких неможливо встановити через значні ушкодження. Загалом ідентифіковано 651 особу", - поінформував Тимошко.

Нагадаємо, що після звільнення Ізюма від окупантів у вересні правоохоронці виявили в лісі біля міста масове захоронення. З нього вилучили 451 тіло: 198 цивільних чоловіків, 212 цивільних жінок, 7 дітей і 22 військовослужбовців. Зокрема, експертизами ДНК підтверджено, що в масовому похованні знаходилося тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка, якого загарбники застрелили.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова та області на 14 січня – Олег Синєгубов

Сьогодні зранку ворог завдав по Харкову ракетного удару. Попередньо зафіксовано 2 "прильоти" ракет С-300 в Індустріальному районі. На місці працюють екстрені служби. Масштаб руйнувань та наявність постраждалих уточнюється. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Минулої доби окупанти продовжували обстрілювати мирне населення прикордонних міст і сіл Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області. Під вогнем ворога перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічна, Гряниківка, Стрілеча, Огірцеве та інші населені пункти.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ смт Дворічна Куп'янського району пошкоджені приватні будинки. Загинули 2 жінки, ще одна отримала поранення та була госпіталізована в стані середньої тяжкості.

Крім того у Куп'янському районі через обстріли поранення зазнали 29-річний чоловік та жінка 49 років. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

В області тривають роботи з розмінування. За добу знешкоджено 75 вибухонебезпечних предметів.

"На лінії зіткнення тривають запеклі бої. Ворог не припиняє спроб покращити своє тактичне положення на Куп'янському напрямку але наші захисники надійно тримають позиції", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися