Новий перелік територій Харківщини, жителям яких виплачуватимуть грошову допомогу

В уряді визначили критерії територій активних та можливих бойових дій

У грудні 2022 року Кабмін ухвалив постанову № 1364, яка визначає механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Актуальний перелік затверджений наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309. Території, які включили до переліку, поділяються на такі, де ведуться (велися) бойові дії та тимчасово окуповані. Своєю чергою перші поділяються на території:

  • можливих бойових дій,

  • активних бойових дій.

У відомстві пояснили, що до територій активних бойових дій відносять ті: 

- через які проходить лінія бойового зіткнення або які межують з тимчасово окупованими територіями;

- та на яких наразі неможливо у повному обсязі виконувати функції держави, зокрема в частині доступу до публічних електронних реєстрів, та існує значна загроза життю і здоров’ю населення.

До територій можливих бойових дій відносять ті:

- які межують з територіями активних бойових дій або тимчасово окупованими територіями чи прилеглі до державного кордону з державою-агресором;

- та на яких можливо забезпечувати функції держави, до яких може повертатися населення, втім періодично потерпають від ворожих обстрілів.

У міністерстві розповіли, що допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам виплачується мешканцям всіх територій, включених до переліку, якщо для них не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації.

Ознайомитися з повним переліком територій, визначених, як  ті, на яких ведуться (велися) бойові дії та ТОТ можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, куди звертатися жителям Харківської області, щоб отримати індивідуальну допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися