Харківський художник показав росіянам, як би вони могли жити (ВІДЕО)

Скільки грошей росія витрачає на війну з Україною.

Вже неодноразово у світових та навіть російських опозиційних ЗМІ підраховували, скільки росія витрачає коштів на так звану "спецоперацію", тобто повномасштабну війну проти України. Так і художник з Харкова Андрій Гупса зробив відео, на якому уявив, що кошти з російського бюджету пішли б не на ракети, якими бомблять Україну, а на благоустрій міст держави-агресорки.

"Одна ракета "Калібр" коштує 6,5 млн. дол., ракета типу Х-101 коштує 13 млн. дол., а ракета Х-555 - 7,5 млн. дол.

Наприклад, 5 грудня 2022 року росія запустила по Україні ракет на 400-500 млн дол. Уявіть – скільки можна було зробити благоустрію в містах росії на гроші, витрачені за всю "спец.операцію". Ні, це було б не кілька районів. Це відчутно змінило б міста, і комфорт громадян. Я назвав цей міні-проект "рашан лоджик"" – написав харківський художник.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові пропонують встановити новий пам’ятник

Петиція про встановлення пам'ятника волонтерам та благодійникам, які допомогали харків'янам під час повномасташбної агресії російської федерації з’явилася на сайті Харківської міської ради.

Автор петиції Богдан Івченко пропонує встановити такий пам’ятник на території району, що найбільше постраждав від бойових дій у Харкові – Північній Салтівці.

"Враховуючи великий внесок волонтерів та благодійників у забезпеченні життєдіяльності та обороноздатності Харкова, під час повномасштабної агресії російської федерації, пропоную встановити пам’ятник, який увічнить образ волонтерів та благодійників", – зазначає автор петиції.

Збір підписів триватиме ще 86 днів. Щоб підписати пропозицію, можна перейти за посиланням.

У Харкові активісти вимагають замалювати мінімум сім муралів (ФОТО)

Громадськість знову вимагає у Харківської міської ради знищення згадок у місті про росію та радянський союз. Тепер активісти руху "Декомунізація. Україна" виявили близько семи муралів на фасадах будівель з російськими та радянськими діячами.

Харкові є два величезних мурали на яких зображені Жуков і Гагарін.

Теж надіслали звернення на міську раду з вимогою зафарбувати цей скам.

Інакше навесні будемо робити це ми", – написали активісти.

Після чого з’явився новий допис: "Все виявилося ще цікавіше. У Харкові є 4(!) мурали з пушкіним. Чекаємо поки трохи потепліє, аби замалювати і зробити щось нове та якісне. 4 пушкіних, єсєнін, гагарін, жуков. Скільки ж цього ще по Харкову?".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися