У Харкові активісти вимагають замалювати мінімум сім муралів (ФОТО)

Активісти можуть і самі замалювати мурали.

Громадськість знову вимагає у Харківської міської ради знищення згадок у місті про росію та радянський союз. Тепер активісти руху "Декомунізація. Україна" виявили близько семи муралів на фасадах будівель з російськими та радянськими діячами.

Харкові є два величезних мурали на яких зображені Жуков і Гагарін.

Теж надіслали звернення на міську раду з вимогою зафарбувати цей скам.

Інакше навесні будемо робити це ми", – написали активісти.

Після чого з’явився новий допис: "Все виявилося ще цікавіше. У Харкові є 4(!) мурали з пушкіним. Чекаємо поки трохи потепліє, аби замалювати і зробити щось нове та якісне. 4 пушкіних, єсєнін, гагарін, жуков. Скільки ж цього ще по Харкову?".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що активісти знайшли на ХТЗ у Харкові

Громадськість закликала Харківську міську раду прибрати неподобство.

Активісти руху "Декомунізація. Україна" розмістили на своїй сторінці у соціальній мережі публікацію з зображенням великої зірки – макету радянського ордену. Громадськість вкотре звернулася до міськради Харкова з проханням демонтувати усі згадки про росію та радянський союз у місті.

"ХТЗ, Харків, 2023 рік. Величезний макет радянського ордену з написом СССР досі не демонтовано. Вчергове нагадуємо міській раді зверненням про необхідність демонтажу. У разі відмови будемо вже діяти іншими методами. Харків має бути повністю очищеним від маркерів окупації", – йдеться в повідомленні.

У Харкові активісти вимагають зафарбувати мурал

Активісти незадоволені відповіддю адміністрації Шевченківського району.

Активісти руху "Декомунізація. Україна" вимагають зафарбувати зображення Сергія Єсеніна на будинку №1 однойменної вулиці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на KHARKIV Today. Відповідне звернення вже було розглянуте у адміністрації Шевченківського району, де цю ініціативу не підтримали.

"Наразі у зв'язку з військовим становищем передбачено першочергове виконання позапланових термінових робіт з аварійного відновлення водопостачання, електропостачання, пошкодженого тепла для забезпечення життєдіяльності міста. Питання, поставлене у Вашому зверненні, може бути розглянуте після визначення пріоритетних робіт на 2023 рік у рамках відповідного фінансування", - відповіли в адміністрації.

Активісти руху "Декомунізація. Україна" незадоволені такою відповіддю. "Ціна питання – кілька банок фарби. Це означає, що це ми зробимо. Але ми сумніваємося, що місто дійсно не має грошей на кілька банок фарби" — написали представники руху у своєму Telegram-каналі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися