Обстріл Харківської області на 18 січня: є спроби окупантів покращити тактичне положення

Російська армія продовжує терор мирного населення.

Протягом минулої доби противник продовжував здійснювати артилерійські та мінометні обстріли вздовж усієї лінії зіткнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на дані Генштабу ЗСУ.

На Куп’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення. На Слобожанському напрямку обстановка залишається сталою.

У прикордонних з Україною районах наступальних угруповань противника не виявлено. Республіка білорусь і надалі підтримує російську збройну агресію, на її аеродромах та у повітряному просторі тривають спільні навчання авіаційного компоненту регіонального угруповання збройних сил росії та білорусі.

Обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Красне, Лук'янці, Нескучне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Рибалкине, Білий Колодязь, Нестерне, Землянки, Новомлинськ, Бологівка, Кам’янка і Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському напрямку вогневого впливу зазнали райони Кислівки, Берестового, Котлярівки, Вишневого, Іванівки Харківської області.

За даними обласної прокуратури, 17 січня близько 14:20 російські військові завдали ракетний удар по м. Куп‘янськ. Ворожа ракета влучила у коледж, що призвело до його повного руйнування.

Крім того, вночі 17 січня під ракетним ударом окупантів опинилось смт Ківшарівка Куп‘янського району. Пошкоджено будівлю медичного закладу.

HgSofbw19osObcgyTtaliIWw_.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові пропонують встановити новий пам’ятник

Петиція про встановлення пам'ятника волонтерам та благодійникам, які допомогали харків'янам під час повномасташбної агресії російської федерації з’явилася на сайті Харківської міської ради. Автор петиції Богдан Івченко пропонує встановити такий пам’ятник на території району, що найбільше постраждав від бойових дій у Харкові – Північній Салтівці.

"Враховуючи великий внесок волонтерів та благодійників у забезпеченні життєдіяльності та обороноздатності Харкова, під час повномасштабної агресії російської федерації, пропоную встановити пам’ятник, який увічнить образ волонтерів та благодійників", – зазначає автор петиції.

Збір підписів триватиме ще 86 днів. Щоб підписати пропозицію, можна перейти за посиланням.

У Харкові активісти вимагають замалювати мінімум сім муралів (ФОТО)

Громадськість знову вимагає у Харківської міської ради знищення згадок у місті про росію та радянський союз. Тепер активісти руху "Декомунізація. Україна" виявили близько семи муралів на фасадах будівель з російськими та радянськими діячами.

"У Харкові є два величезних мурали на яких зображені Жуков і Гагарін. Теж надіслали звернення на міську раду з вимогою зафарбувати цей скам. Інакше навесні будемо робити це ми", – написали активісти.

Після чого з’явився новий допис: "Все виявилося ще цікавіше. У Харкові є 4(!) мурали з пушкіним. Чекаємо поки трохи потепліє, аби замалювати і зробити щось нове та якісне. 4 пушкіних, єсєнін, гагарін, жуков. Скільки ж цього ще по Харкову?"



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися