У Харківській області відкриття супермаркетів сприятиме зниженню цін на продукти

Це покращить гуманітарну ситуацію в громадах області.

У деокупованих громадах, де дозволяє безпекова ситуація, планують відновити роботу супермаркетів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Відкриття торговельних мереж у звільнених з російської окупації громадах має покращити гуманітарну ситуацію та врегулювати ціни на продукти першої необхідності.

Про це йшлося під час апаратної наради, яка 17 січня пройшла під керівництвом начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Від початку повномасштабної агресії рф жителям Харківської області передали загалом понад 37 тисяч тонн гуманітарної допомоги та 1 млн 315 тисяч продуктових наборів. Крім того було розподілено більш ніж тисячу тонн санітарно-гігієнічних товарів.

Зокрема, на деокуповані території Харківська ОВА  відправила майже 3,7 тисячі тонн продуктів харчування та близько 300 тисяч продуктових наборів.

"Питання забезпечення гуманітарною допомогою деокупованих територій залишається актуальним. Там, де у нас відкрилися різні мережі, одразу ціни на продукти харчування знижуються. Саме тому ми зараз працюємо із мережевими супермаркетами, щоб вони відкривалися", – відзначив Олег Синєгубов.

За словами очільника Харківської ОВА, енергетична й безпекова ситуація у більшості районів дозволяє відкритися й допомагати забезпечувати населення цих територій продуктами та речами першої необхідності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Остання атака була дуже потужною" – Ігор Терехов про життєзабезпечення Харкова

Після останнього масованого ракетного обстрілу ворогом усі системи життєзабезпечення міста Харкова відновлені і працюють. Про це 17 січня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Остання атака була потужною. Були пошкоджені інфраструктурні об’єкти, які забезпечували електроенергією весь Харків. Довелося багато працювати, щоб відновити електропостачання. Це було зроблено о першій годині ночі. Вдячний усім службам! Зараз світло є, працюють електротранспорт, системи опалення та водопостачання", - зазначив мер.

Ігор Терехов також нагадав, що з початку опалювального сезону довелося вшосте перезапускати систему опалення міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися