На кордоні з росією та без світла з початку війни – енергетики дісталися до громади на Харківщині

Ще два села громади на Харківщині – знову зі світлом.

Села Дуванка та Цилюрики прикордонної Золочівської громади були знеструмлені від початку повномасштабного вторгнення рф. Наразі до обох населених пунктів повернули електропостачання, повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, інформують "Коментарі. Харків".

Він зауважив, що фахівці "Харківобленерго" відновили десятки прольотів ліній електропередачі, замінили пошкоджені ізолятори та відремонтували обірвані через бойові дії проводи. Працювали після ретельного обстеження території саперами.

"Попри всі складнощі – це і мінна небезпека, і загроза обстрілів, і перепахані поля, й не завжди сприятлива погода – наші енергетики впоралися. Дуванка та Цилюрики вже зі світлом. Найближчим часом електропостачання має повернутися і до сіл Соснівка та Гур'їв Козачок", – розповів Михайло Харнам.

Загалом у Золочівській громаді без електропостачання залишаються близько 100 споживачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Одна з громад Харківської області отримала багато гуманітарної допомоги

Про оперативну обстановку на Харківщині в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Під вогнем залишаються населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. Ворог систематично знищує виключно цивільну інфраструктуру, приватні житлові будинки, заклади освіти", – зазначив очільник області.

Триває гуманітарне розмінування в області. На сьогодні знешкоджено близько 50 тис. вибухонебезпечних предметів.

"Продовжуємо разом з міжнародними партнерами, зокрема гуманітарною місією ООН, забезпечувати населення Харківщини гум допомогою", – повідомив Олег Синєгубов.

Учора, 18 січня, черговий гуманітарний вантаж передали до Вовчанська. У місто приїхало 7 фур із будматеріалами, ліхтарями, постільною білизною, одягом, ковдрами, посудом, продуктовими та гігієнічними наборами.

"Всі ці речі вкрай необхідні людям, які постраждали від окупації", – зазначив Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися