Стало відомо, скільки жителів Харківської області отримали виплати від Червоного Хреста

Разову грошову допомогу отримали понад 57 тис. жителів звільнених громад Харківщини

У деокупованих громадах Харківської області продовжують видачу разової грошової допомоги в розмірі 1200 грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Перелік осіб, які можуть отримати грошову допомогу, складає відповідна територіальна громада. Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська розповіла, що через АТ “Укрпошта” по 1200 грн отримали 57 364 людини.

За сприяння Мінреінтеграції, Товариства Червоного Хреста в Україні та “Укрпошти” жителям деокупованих територій Харківської області виплатили допомогу на загальну суму 68 млн грн. 

Також жителі регіону можуть отримати грошову допомогу у розмірі 2220 гривень протягом 3 місяців. Така допомога передбачена у межах укладеної угоди між ХОВА та Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Заступниця начальника Харківської ОВА розповіла, що вказану допомогу отримують сім’ї з дітьми, де є тільки один із батьків. Виплати нараховують за допомогою токенів (персональних QR-кодів), які людина отримує при реєстрації. Згодом кошти надходять на банківську картку. 

“Наразі отримано 23104 токена на понад 75 млн 488 тис. грн. Виплати отримали 15846 людей”, – зауважила Віта Ковальська. 

Щоб отримати відповідну грошову допомогу, потрібно звернутися до органу соціального захисту за місцем проживання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в управлінні соціального захисту населення Балаклійської міської ради триває реєстрація щодо надання грошової допомоги сім’ям з дітьми у розмірі 2220 грн. Виплати нараховуються на кожну особу (до 5 осіб) протягом 3 місяців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися