У Харківську область передали 188 генераторів: хто отримає обладнання

Обладнання передали через Посольство Франції.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів зустріч з тимчасово повіреним у справах Посольства Франції в Україні Бенжаменом Рорігом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію очільника області.

"Разом з міжнародними партнерами продовжуємо забезпечувати мешканців Харківщини необхідною допомогою. На зустрічі обговорили гуманітарну ситуацію в області та наступні кроки щодо допомоги деокупованим громадам", – зазначив Олег Синєгубов.

У рамках проєкту "Світло та теплота для України" та за участі пана Роріга Харківщина отримала ще 188 генераторів. Незабаром вони будуть розподілені між населеними пунктами на звільненій території області. Частину з цих генераторів використають для розгортання нових Пунктів Незламності.

"Щиро дякую французьким колегам за цю надважливу допомогу. Окрема подяка Об’єднанню теслярів Франції, за ініціативи якої був започаткований цей проєкт. Це вже друга гуманітарна допомога такого обсягу для України від цієї організації. Спільними зусиллями забезпечуємо для мешканців Харківщини постійний доступ до світла, тепла та зв'язку", – написав очільник області.

Харківський міський голова Ігор Терехов також зустрівся з тимчасовим повіреним у справах Посольства Франції в Україні Бенжаменом Рорігом, щоб подякувати французькому народу за активну підтримку протягом усієї війни.

"Ми дуже вдячні за те, що сьогодні ви знову рятуєте Харків, і ми це дуже цінуємо. За останні 11 місяців ви відправили тонни гуманітарної допомоги та медикаментів для мешканців міста, а тепер робите значний внесок у подолання енергетичної кризи, яка виникла внаслідок обстрілів російським агресором. Сподіваюся, що в майбутньому ми разом відбудовуватимемо наше місто", - зазначив Ігор Терехов.

Частину придбаних французами генераторів найближчим часом передадуть харківським комунальникам, які проводять аварійно-відновлювальні роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мешканців міста Харкова просять викидати ялинки у спеціальних місцях

Комунальні підприємства "Комплекс з вивозу побутових відходів" та "Харківблагоустрій" у кожному районі відвели для викиду ялинок окремі майданчики. Звідти дерева забиратимуться централізовано самоскидами та доставлятимуться до місця подрібнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Просимо харків'ян приєднатися до нашої акції "Знайди хвилинку – віднеси комунальникам ялинку" та разом подбати про чистоту у місті. Усі перероблені ялинки ми готові передати людям, яким вони потрібні для різних потреб. Для цього необхідно залишити заявку на підприємстві, і, якщо домоволодіння знаходиться у межах міста, ми привеземо все самі", - повідомив директор КП "КВПВ" Олексій Артикуленко.

Жителі Індустріального, Салтівського та Слобідського районів можуть зносити ялинки у спеціально відведені місця за наступними адресами. Жителям інших районів адреси повідомлять трохи згодом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися