Що у Харківській області потрібно зробити в першу чергу

На деокупованих територіях Харківської області відновлюється робота мережі медичних закладів

Харківська область продовжує отримувати гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків”. За його словами, цього тижня в регіон надійшло 17 фур з теплим одягом, харчовими продуктами та іншими речами першої потреби.

Начальник ХОВА розповів, що на деокуповані території повертаються жителі. “І зараз найважливіше для нас завдання провести розмінування, оскільки Харківщина залишається однією з найзасміченіших вибухонебезпечними предметами, та відновити критичну інфраструктуру”, - наголосив Олег Синєгубов.

Також очільник області розповів, що на деокупованих територіях відновлюється робота мережі медичних закладів. В Ізюмі відновила діяльність районна лікарня. Там лікарі надають допомогу первинної ланки, тривають роботи з відновлення оперблоку. 

Повністю відновили функціонування лікарні у Балаклії. До роботи у медичному закладі  повернулися майже всі лікарі, які працювали до початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України. “Щодня працюємо над тим, щоб розширювати перелік послуг для населення звільнених територій”, - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська область отримала 60 буржуйок від Фундації першої леді України Олени Зеленської. Джерела тепла направили у деокуповані громади, у яких спостерігається найскладніша ситуація з опаленням. По 30 буржуйок, за дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, передали до Вовчанська та Куп’янська. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися