На Харківщині виявили колаборанта: як чоловік допомагав Росії

Колаборант сприяв поширенню кремлівських наративів

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили про підозру 44-річному чоловіку. Йому інкримінують здійснення інформаційної діяльності у співпраці із державою-агресором, спрямованої на її підтримку та її збройних формувань (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що під час окупації смт Ківшарівка місцевий мешканець у період з березня по вересень співпрацював з окупантами. Чоловік організував трансляцію російських телеканалів та проросійського контенту, спрямованого на підтримку держави агресора РФ, для місцевого населення. Таким чином, колаборант сприяв поширенню кремлівських наративів, допомагаючи Росії вести інформаційну війну проти України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині заочно повідомили про підозру 42-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). За даними дізнання, жінка, уродженка м. Красний Лиман, проживала у Куп’янську. Під час окупації добровільно погодилась співпрацювати з представниками Росії. Так, наприкінці червня 2022 року жінка обійняла посаду “и.о. главного специалиста сектора планирования бюджета и администрирования доходов управления финансов” у так званій “ВГА Купянского района Харьковской области”. Працюючи в окупаційній адміністрації, жінка допомагала формувати “бюджетну систему”. До її псевдообов‘язків входило складання звітності щодо бюджетних надходжень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися