Стало відомо, за якими графіками вимикають світло у Харкові та області 23 січня

У Харківській та в деяких інших областях запровадили аварійні графіки вимкнення світла

У понеділок в Україні збільшилося споживання електроенергії. Це пояснюється початком робочого тижня та поступовим зниженням температури повітря по всій країні. Ці обставини призвели до збільшення дефіциту потужностей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НАК “Укренерго”. 

До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Кожна компанія у своєму регіоні формує графіки планових погодинних відключень, якими обмежують споживання електроенергії в області на рівні доведеного ліміту.

Вже зранку ліміти перевищені у п’яти областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській. У вказаних областях наразі застосовуються аварійні відключення, які можливі також в інших областях.

В“Укренерго” також розповіли, що вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на південному сході країни.

У компанії нагадали, що причинами дефіциту електроенергії є 12 масованих ворожих атак на енергетичну систему країни. Ракетні та дронові атаки пошкодили електростанції (генеруючі потужності) та високовольтну мережу. “Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання”, - наголосили в “Укренерго”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області вимикали світло поза графіками і минулого тижня. Аварійні обмеження застосовували 16 та 18 січня. А після масованої ракетної атаки деяким споживачам у Харкові обмежували електропостачання на понад 8 годин.




Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися