У Харкові та області вимикають світло поза графіками: причина

У Харківській області діють аварійні обмеження електропостачання

Станом на 11.00 18 січня споживання електроенергії прогнозується дещо меншим, ніж учора. Цьому сприяє потепління. Однак у деяких областях впроваджені аварійні відключення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НАК “Укренерго”. При цьому зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у вечірній пік споживання. Наразі генерація не покриває четверть споживання в країні.

До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Наразі через перевищення визначених лімітів уже застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях.

Також у районі бойових дій на Харківщині та Донеччині є пошкодження у мережах обленерго.

А в "Харківобленерго" повідомили, що у зв'язку з необхідністю проведення відновлювальних робіт в електромережі сьогодні, 18 січня, протягом дня тривалість погодинних відключень у Харкові та Харківській області може збільшуватися. “Сподіваємося на розуміння та просимо вибачення за тимчасові незручності", - звернулися до споживачів у пресслужбі компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як вплинули відключення електроенергії на ринок оренди нерухомості у Харкові. Засновник компанії "ХАН" Світлана Якімова розповіла, що відключення електроенергії у житлових будинках Харкова суттєво не вплинули на вимоги потенційних орендарів. “Мешканці Харкова намагаються пристосовуватися до існуючих графіків обмеження електропостачання. Час відсутності електрики у квартирі намагаються провести там, де є світло – у родичів чи знайомих”, - розповіла Світлана Якімова.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися