Ігор Терехов розповів, що відбувалося у Харкові за кілька днів до та в день наступу Росії

Мер Харкова розповів про спробу обезголовити місто і мінімізувати спротив російським окупантам

Сигналів про початок повномасштабного російського вторгнення на територію України 24 лютого не було. Однак було проведено кілька поспіль засідань Антитерористичного центру. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов виданню “Думка”, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник Харкова розповів, що наради проводилися з періодичністю раз на тиждень, раз на два тижні. “І я, як Харківський міський голова, був членом АТЦ. І я був присутнім на нарадах. Але проводила їх за посадою зовсім інші людина”, - зазначив Ігор Терехов. 

Проводив засідання тодішній начальник Управління СБУ в Харківській області Роман Дудін. Ігор Терехов зазначив, що була спроба відсторонити його та начальника ХОВА Олега Синєгубова. “Вона була здійснена у найбільш критичний момент, у перші години війни. На щастя, ця спроба не увінчалася успіхом, але так – вона була”, - наголосив мер міста.

На думку Ігоря Терехова, це була цілеспрямована акція, коли їх виводили під охороною з кабінету губернатора. “Це було зроблено цілеспрямовано, щоб обезголовити місто і, відповідно, щоб не було спротиву”, - переконаний мер Харкова. Коли спроба відсторонити керівництво не вдалася, Роман Дудін покинув місто.

Також вранці 24 лютого у мера Харкова та кількох керівників регіону не працював мобільний зв'язок. Ігор Терехов припустив, що вороги розуміли місце розташування номерів і спеціальним обладнанням, ймовірно, заблокували мережу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що символіку Радянського Союзу, яка розташована на будівлі Харківської міської ради, замінять на українську.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися