Як живуть ВПО в одному з районів Харкова (ФОТО)

Щодня вимушені переселенці отримують гаряче харчування

У гуртожитку, розташованому в Основ'янському районі тимчасово проживають 204 переселенці з Харкова та Харківської області, серед  яких 18 дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Внутрішні переселенці можуть скористатися приміщеннями, облаштованими для приготування їжі, прання білизни та відпочинку. Для маленьких мешканців облаштовано кімнату для занять та ігор.

Щодня вимушені переселенці отримують гаряче харчування, за необхідності ВПО можуть отримати теплі речі та іншу гуманітарну допомогу.

Адміністрація району та волонтери допомагають мешканцям гуртожитку розв'язувати нагальні питання, зокрема медичного обслуговування, соціального супроводу, пенсійного забезпечення.

Також у приміщенні гуртожитку облаштований "пункт незламності".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області зареєстровано понад 450 тис. внутрішньо переміщених осіб. Громадян забезпечують тимчасовим житлом і гуманітарною допомогою. Нині у Харківській області на обліку в місцевих управліннях соціального захисту населення перебувають 452,8 тисячі переселенців. З них 371 тисяча громадян звернулася по довідки ВПО після 24 лютого 2022 року.  За словами заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської, здебільшого переселенців розміщують у гуртожитках закладів освіти. У таких закладах наразі оселилося 2092 людини. Також у регіоні триває евакуація населення. З деокупованих територій області евакуювали майже 25 тисяч осіб, зокрема 2640 дітей і 553 особи з інвалідністю. 




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися