Як приєднатися до «Армії відновлення»: що робити та скільки можна заробити

У межах проєкту українці допомагають відновити житло та пошкоджені війною об’єкти.

У межах проєкту "Армія відновлення" до виконання суспільно корисних робіт залучено майже 5 тис. безробітних українців в десяти регіонах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства економіки.

“Ці люди отримують за виконання суспільно корисних робіт оплату в розмірі 6700 грн, що є більшим, ніж середня виплата допомоги з безробіття. Тож участь в цій програмі є вигідною для безробітних. Минулого року держава профінансувала виконання таких робіт на 29 млн грн. У 2023 році на це передбачено 104 млн грн. Тож закликаємо регіони активно користуватись можливістю щодо організації робіт з відновлення”, - сказала заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі Національного телемарафону.

За її словами, перелік суспільно корисних робіт, які здійснюються в конкретному регіоні, залежить від його потреб.

Безробітні можуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний характер, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Це можуть бути роботи з облаштування та укріплення блокпостів, вирубки дерев для формування окопів, заготівлі дров для військових та населення, розбору завалів та відновлення житлових будинків, пошкоджених у результаті бойових дій, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток.

Лідерами в залученні безробітних до суспільно корисних робіт є Полтавська область - 1418 осіб, Сумська - 980 осіб, Київська - майже 900 осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові на житлових будинках продовжує працювати Армія відновлення

Учасники проєкту "Харківська армія відновлення" продовжують допомагати комунальним службам у прибиранні сміття та відновленні пошкоджених інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства, з початку повномасштабного вторгнення учасники проєкту провели роботи на 471-й локації, де зібрали 5 тис. куб. м сміття та 61 куб. м листя. Окрім того, з початку війни вони закрили 3,8 тис. вікон на об'єктах житлового фонду та соціальної інфраструктури. Такі роботи були проведені у 19 житлових будинках, 27 школах, 16 дитячих садках та двох закладах охорони здоров'я. Загалом було задіяно 1947 волонтерів та 115 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, проєкт "Харківська армія відновлення" був створений для допомоги бійцям Збройних Сил України та територіальної оборони в облаштуванні блокпостів, а також комунальним службам та підрозділам ДСНС - у розбиранні завалів, прибиранні сміття, ремонті будинків та майданчиків. Також серед основних напрямів проєкту - пошук фондів для надання Харкову допомоги, зокрема, гуманітарної.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися