Яку допомогу надаватиме жителям Харківської області ООН

Представник ООН запевнив, що організація продовжить надавати підтримку Україні

Начальник ХОВА Олег Синєгубов разом з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді відвідали один з пунктів незламності у Харкові. Пункт облаштований у гуртожитку, де проживають внутрішньо переміщені особи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної ради.

Пункт Незламності облаштовано в гуртожитку Харківської гуманітарно-педагогічної академії. У разі тривалого відключення електроенергії тут є можливість забезпечити необхідні послуги усім, хто проживає поруч.

Олег Синєгубов обговорив з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді результати та перспективи надання гуманітарної допомоги під час повномасштабного вторгнення Росії.

Очільник області розповів, що в регіоні вже зареєстровано 455 тисяч переселенців. Він розповів, що завдяки допомозі від ООН вдалося забезпечити нормальні умови проживання для людей навіть за таких обставин. “У нас є й інші такі гуртожитки, тож маємо постійно працювати над тим, щоб оперативно розселяти людей. Адже ворог нікуди не подівся, в області ведуться активні бойові дії”, – розповів Олег Синєгубов.

Філіппо Гранді наголосив, що ООН продовжить надавати підтримку Україні. Організація й надалі:

  • надаватиме грошову та непродовольчу допомогу громадянам,

  • сприятиме відбудові зруйнованого житла, 

  • надаватиме юридичне консультування та психосоціальну підтримку. 

“Тисячі людей залишилися без домівок і були змушені жити в метро або інших місцях. У мене вже сформувалося краще бачення потреб. Я надзвичайно вражений стійкістю і силою українців”, – зауважив Філіппо Гранді.

Також за словами Верховного комісара ООН у справах біженців, пункти незламності – це важлива ініціатива, бо тут люди можуть задовольнити першочергові потреби.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харківській області триває реєстрація на отримання грошової допомоги від ООН




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися