У Харківському Екопарку починаються відновлювальні роботи та повертаються тварини (ВІДЕО)

Наразі ліквідовують наслідки потужних обстрілів в Екопарку.

У "Фельдман Екопарк" повертають деяких тварин та починаються роботи з відновлення після бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію засновника Екопарку Олександра Фельдмана.

За його словами, наразі на території Екопарку проводять розмінування та ліквідацію наслідків обстрілів, щоб розчистити майданчики для будівництва. В Екопарку зруйновано близько 80% будівель. Прибирати сміття, залишки зруйнованих вольєрів та споруд допомагають волонтери та місцеві жителі.

Олександр Фельдман повідомив, що в Екопарку не чекатимуть кінця війни, щоб розпочати відновлення. Капітальне будівництво заплановане вже на березень. Зараз над проектом відновлення працюють архітектори, купуються будматеріали.

Через обстріли були евакуйовані усі тварини, зараз поступово їх починають повертати "з гостей".

Фельдман зазначив, що копитних уже перевезли. У наступні місяці планують зібрати всіх тварин, що жили в Екопарку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як у Харкові ліквідовували нерозірвану касету на Салтівці (ВІДЕО)

Учора мешканці найбільш постраждалого ворожими обстрілами мікрорайону Північної Салтівки міста Харкова проявили пильність та відразу зателефонували до Служби порятунку щодо виявлення підозрілого предмету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

Виявилось, що це нерозірвана касета РСЗВ "Ураган", що вмерзла у землю перед житловою дев’ятиповерхівкою.

Саперам ДСНС разом з вибухотехніками Нацполіції довелось знищувати вибухонебезпечний предмет на місці. Вони провели заходи, щоб мінімізувати розліт осколків під час вибуху та знищили боєприпас шляхом підриву.

"Шановні харків‘яни!

Пам’ятайте, у разі виявлення будь-якого небезпечного предмету, треба негайно повідомити до ДСНС за номером 101 або 112.

Не залишайтесь байдужими! Адже на небезпечну знахідку можуть натрапити діти або люди похилого віку. Це може спричинити трагедію.

Бережіть себе! Пам’ятайте! Розмінуванням та знешкодженням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери", – звернулися до мешканців Харкова та області рятувальники.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися