Як у Харкові ліквідовували нерозірвану касету на Салтівці (ВІДЕО)

Мешканці Салтівки виявили небезпечний предмет та повідомили рятувальникам.

Учора мешканці найбільш постраждалого ворожими обстрілами мікрорайону Північної Салтівки міста Харкова проявили пильність та відразу зателефонували до Служби порятунку щодо виявлення підозрілого предмету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

Виявилось, що це нерозірвана касета РСЗВ "Ураган", що вмерзла у землю перед житловою дев’ятиповерхівкою.

Саперам ДСНС разом з вибухотехніками Нацполіції довелось знищувати вибухонебезпечний предмет на місці. Вони провели заходи, щоб мінімізувати розліт осколків під час вибуху та знищили боєприпас шляхом підриву.

"Шановні харків‘яни!

Пам’ятайте, у разі виявлення будь-якого небезпечного предмету, треба негайно повідомити до ДСНС за номером 101 або 112.

Не залишайтесь байдужими! Адже на небезпечну знахідку можуть натрапити діти або люди похилого віку. Це може спричинити трагедію.

Бережіть себе! Пам’ятайте! Розмінуванням та знешкодженням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери", – звернулися до мешканців Харкова та області рятувальники.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 27 січня: є двоє загиблих

Станом на цю добу у Харківській області високою залишається небезпека авіаційних та ракетних ударів, як і по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку обстановка залишається сталою, наступальних угруповань противника не виявлено. Проте, триває спільне навчання, під виглядом якого російська федерація нарощує авіаційне угруповання на території білорусі.

Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Тернова, Варварівка, Стариця, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Бударки, Колодязне та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв Дворічне, Синьківку, Подоли, Орлянку, Піщане, Табаївку, Берестове та Лозову на Харківщині;

За інформацією начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, учора вдень окупанти обстріляли смт Дворічну. За попередньою інформацією, загинуло двоє цивільних: чоловік та жінка. Деталі щодо постраждалих та масштабів руйнувань уточнюються.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися